PERSOONLIJK | Dans en ik

mood42day - Dans en ikDans en ik

Wat je misschien nog niet van mij wist is dat ik ongeveer 4 jaar geleden bijna elke dag danste en ik overtuigd was van een dans carrière!
Tijdens mijn middelbare school heb ik een vooropleiding gedaan om audities te kunnen doen op verschillende dansacademies in Nederland. Deze vooropleiding deed ik bij het Danshuis Haarlem. Ik heb hier echt een geweldige tijd gehad, extreem veel geleerd (niet alleen qua dans) en zonder het Danshuis was ik nooit aangenomen op Codarts Hogeschool voor de Kunsten! Maar waarom ben ik nu geen danseres meer? En waarom heb ik hiervoor gekozen?

mood42day - Dans en ik

Nou, dat zit zo. Ik ben toen ik een aantal maanden bezig was met de opleiding Docent Dans, mijn plezier in het dansen kwijt geraakt. Elke dag (als ik mijn ouders mag geloven) kwam ik minder vrolijk en opgewekt thuis. De dagen waren erg lang, wat heel goed vol te houden is als je het leuk vindt, maar langer en langer lijken als dat niet het geval is. Blessures spelen op en dit alles bij elkaar heeft mij doen besluiten te stoppen. Een hele grote beslissing voor mijn, want ik had geen idee wat ik dan wel wilde. Het was vooral zo lastig, omdat waarvan ik dacht dat het mijn passie was en wist hoe het voelde om een passie te hebben was er ineens niets meer. Wel had ik bedacht dat dit niet de reden mocht zijn om door te gaan.

mood42day - Dans en ik

Maar toen de vraag voor mijzelf: Waarom was ik er heilig van overtuigd dat ik danseres wilde worden? Waarom heb ik zo ontzettend veel tijd in dansen gestoken en alles daaromheen? Achteraf heb ik nooit spijt gehad van deze keuze. Dat geeft in ieder geval aan dat ik een goede keus heb gemaakt. Zelf denk ik dat ik het plezier in het dansen kwijt ben geraakt komt doordat ik pas heel laat met dansen begon. Ik was toen 15 jaar. Als je dat vergelijkt met dat de meeste dansers die in ieder geval vanaf hun 10e (liever vanaf 3/4 jaar oud) al aan het trainen zijn, is dat best oud. Daarom werd mij door sommige mensen gezegd dat het niet zo veel zin had, want ik zou die achterstand toch niet meer inhalen. Ik denk dat dit is waarom ik me vanaf dat moment in het dansen heb gestort en er helemaal voor ben gegaan. Ergens wilde ik bewijzen dat ik het wel kon en ik denk dat ik daarom uiteindelijk ook weer ben gestopt. Ik had toen het doel bereikt: aangenomen worden op een dansacademie, terwijl ik zelf dacht dat ik echt de rest van mijn leven wilde dansen.

mood42day - Dans en ik

Het blijkt maar weer dat je dus echt de dingen moet doen die je ZELF wil en niet omdat je je wil bewijzen. Het kan een goede motivatie zijn, maar ga wel goed bij jezelf na of je dit echt zelf wel wil. Dat geldt wat mij betreft voor alles in het leven! Daarom wil ik jullie dit verhaal ook graag vertellen! Ik heb van dit alles namelijk zo veel geleerd. Van het audities doen, afgewezen worden en weer opnieuw auditie gaan doen, kritiek krijgen en daar mee omgaan, jezelf leren presenteren en je ruimte innemen en vooral leren wat je lichaam allemaal kan als je er maar goed naar luistert.

mood42day - Dans en ik

Nu ben ik over een klein jaartje afgestudeerd en heb ik mijn Master of Science in Marketing in bezit en ik ben gelukkig! Niet dat ik 4 jaar geleden ooit had kunnen denken dat ik hier nu was, ben ik blij hoe alles is gelopen. Het dansen mis ik soms, maar dan zorg ik gewoon dat ik mensen opzoek die hier nog wel mee bezig zijn of ga naar een voorstelling. Wel geef het goed weer hoe veranderlijk alles is en dat niet alles lijkt zoals het is. Luister vooral goed naar je gevoel, want dat zit altijd goed!

mood42day - Dans en ik

Wel heb ik afgelopen winter voor het eerst weer met plezier gedanst! Dat er meteen camera’s bij kwamen kijken was dan wel weer heftig. We gingen dansen voor Serious Request 3fm en opeens stond daar een camera ploeg… Ondanks dat heb ik intens genoten met al mijn lieve dansvriendinnetjes die wel voor het leven zijn!

mood42day - Dans en ik

Nou dat was even een persoonlijk verhaaltje over wat ik deed in het verleden! Heb jij ook zoiets meegemaakt? Of zit jij ergens midden in een verandering die je niet verwacht had? Laat me het vooral weten en tag me (@mood42day) vooral in jou foto + verhaal!

Follow & like mood42day

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *