TRAVEL | Waarom NYC?

mood42day - waarom NYCWaarom NYC?

Het is bijna zover! 6 februari vlieg ik naar NYC om daar vervolgens een half jaar te blijven! Super spannend, maar ook ontzettend leuk en een droom die uitkomt! Ik vertelde jullie laatst al over hoe ik het met sporten denk te gaan doen, maar ik heb jullie nog helemaal niet vertelt wat ik voor de rest in NYC ga doen! Waarom NYC? Ben je benieuwd? Lees dan even verder!

Ik ga in NYC een master internship doen. Dit is optioneel van mijn Master Marketing. Het gaat daarbij om een half jaar stage, die ik eigenlijk helemaal zelf mag inrichten (als het maar aan bepaalde voorwaarden voldoet) en daarmee ook zelf moest regelen.  Ook krijg ik hier een aantal studiepunten voor. Ik ga deze master internship doen bij Bike New York. Bike New York omschrijft zichzelf als: ‘Bike New York is a nonprofit organisation that promotes and encourages bicycling and bicycle safety through education, community outreach and events.’

Kort gezegd, Bike New York promoot fietsen en geeft verschillende fietslessen om meer New Yorkers (Amerikanen) op de fiets te krijgen. Om dit te kunnen financieren organiseren ze verschillende evenementen, waaronder de TD Five Boro Bike Tour. Dit is alweer de 40ste editie en hieraan doen ongeveer 32.000 fietsers aan mee!

Super leuk om hier als Nederlander (die altijd alles op de fiets doet) een half jaar deel van te mogen uitmaken. Ik ga deels meewerken en heb daarnaast ook mijn eigen projectje/onderzoek. Ik ga kijken hoe Bike New York een internationaler fietspubliek kan aantrekken, zodat er weer meer geld vrijkomt om meer amerikanen op de fiets te krijgen! Daarnaast zal ik meewerken aan content die te vinden is op de kanalen van Bike New York, ga ik meehelpen bij de evenementen, langs bij de verschillende fietslessen, pers te woord staan etc. etc.

Heel afwisselend en leuk! Ik heb er onwijs veel zin in, ook al kan ik er nu door alle tentamens en deadlines nog niet veel mee bezig zijn. Zo gek dat ik  straks gewoon in NYC ben en dat als ik dat wil elke dag rondjes rondom de grote vijver in central park kan gaan rennen! Geweldig en angstaanjagend tegelijk! Ik neem je in ieder geval mee naar NYC en wie weet ga je mij binnenkort ook vinden op YouTube 😉 Daar later meer over!

Heb je nog leuke tips/plekken/eettentjes etc. in NYC waar ik volgens jou echt langs moet? Laat me het dan vooral weten! Wil je niets missen van mijn NYC avontuur? Volg mij dan op Instagram! Dan hoef je niets te missen! 🙂 mood42day - waarom NYC

Follow & like mood42day

12 Comments Add yours

 1. Anoniem schreef:

  Oh wat gaaf! Het zou zo leuk zijn als je gaat beginnen met vloggen!

  1. mood42day schreef:

   Wat leuk om te horen! Wie weet 😉

 2. Marit schreef:

  Deze hier gaat jou wel een beetje missen, maar man, wat gaat het fantastisch worden! Dreams come true!

  1. mood42day schreef:

   Jaaa! Ik jou ook! Heel dubbel, maar wel ontzettend veel zin in!

 3. Ik vind het echt TOP wat je daar gaat doen! Wie weet wordt Amerika een pak gezonder, en dat allemaal dankzij jou ?. Ik kan alvast niet wachten om de mooie foto’s te zien die je dan gaat maken.
  Ik wens je alvast heeeeel veel succes meid ?

  1. mood42day schreef:

   Ik hoop het!! 🙂 Thanks meis!!!

 4. Yunita schreef:

  Je moet even de vlogs van Trendgloss kijken, die heeft leuke tips van haar half jaar in NYC! & ook een goede accomodatie (mocht je nog iets zoeken). Heel veel plezier, heel erg gaaf dat je gaat.

  1. mood42day schreef:

   Haha ja klopt! Ik ga daar ook wonen 😉 maar Thanks voor de tip! 🙂

 5. Rosemarijn schreef:

  Jaaaaa je moet naar Oatmeals gaan! Zit in Greenwich Village en het is een havermout bar. Swirl idee, alleen dan met havermout; je kiest een portiegrootte en kan dan ALLE toppings in de wereld kiezen. Echt fantastisch 🙂 Heeeel veel plezier en ik kijk uit naar je updates vanuit NYC! xx

  1. mood42day schreef:

   Omg! Klinkt geweldig! Ga ik zeker langs! Tanks voor de tip ? Dank je wel!! xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *