RUNNING | Airbnb Brooklyn Half Marathon #2

Airbnb Brooklyn Half Marathon - mood42day

*Lees hier mijn raceverslag!

Airbnb Brooklyn Half Marathon #2

De Airbnb Brooklyn half Marathon komt dichterbij! Over twee (??!!) weken is de Airbnb Brooklyn Half Marathon al en daarom leek het me leuk jullie weer even een update te geven!

Trainen voor de Airbnb Brooklyn Half Marathon

Eigenlijk gaat het trainen bizar goed! Zo rende ik mijn langste afstand ooit en mijn snelste 5km! 😀 Niet dat ik altijd even veel zin heb om te gaan, maar alle trainingen (op een na, die ging verschrikkelijk ;)) gaan goed! Ik vind het rennen steeds leuker en leuker worden en raak ook steeds gemotiveerder. Kelly (runninggirls.nl) heeft voor de laatste 4 weken naar mijn trainingsschema gekeken, omdat ik de aankomend tijd wat minder tijd heb om te lopen. Zo werk ik aankomend weekend het hele weekend (van 7am tot minimaal 8pm elke dag) en fiets ik de TD Five Boro Bike Tour (40 mijl, autovrij door de 5 wijken van NYC), dat weekend daarop vlieg ik naar Miami (OMG!!!) en de week daarna is de Airbnb Brooklyn Half Marathon al (OMG OMG OMG!)!
Daarom heeft Kelly voor mij de laatste 4 weken gepland wanneer ik op welke dag wat moet lopen. Super fijn! Zo kan ik me toch nog goed voorbereiden en alle dingen doen die ik moet/mag doen!

Airbnb Brooklyn Half Marathon - mood42day

De langste afstand – 17KM

Vorige weekend was het zover! Toen stond de langste duurloop voor de Airbnb Brooklyn Half Marathon op de planning! 17KM!  Toen ik begon aan de 17KM (09:30u) was het al 23 graden… Ik ben dus echt een koud weer sporter, want ik zweet heel veel en raak snel oververhit. Na 2KM leek het al of ik 10KM had gelopen, ik zweette me dood! Ik had een flesje meegenomen en daarvan heb ik er gedurende de run 2 van leeg gedronken (fijn dat overal in de parken in NYC drink fonteintjes zijn). Toen ik me eenmaal had overgeven aan de hoeveelheid zweet en hitte ging het best prima. Uiteindelijk was ik helemaal tot aan upper Manhattan (bijna voorbij Harlem) gerend (zie foto). Zo kom je nog eens ergens!
Het lopen ging redelijk vanzelf en door de brandende zon kon ik tegelijkertijd ook nog eens aan m’n tan werken! 😀 Uiteindelijk heb ik deze 17KM gelopen op een tempo van 6:02 min. per KM. Blij en voldaan!

Airbnb Brooklyn Half Marathon

Nog maar een paar weken…

Ik begin de spanning nu al wel een beetje te voelen… Uitlopen moet sowieso lukken, alleen zou ik de halve het liefste binnen de 2 uur doen. Nu weet ik dat dat optimistisch is en dit is ook mijn eerste halve marathon, dus ik kan helemaal niet zeggen hoe dat voelt en gaat zijn.  Als het warm weer wordt kan ik binnen de 2 uur waarschijnlijk ook wel vergeten.
Toch zit die tijd een beetje in mijn achterhoofd en als er dan een training ineens wat zwaarder gaat dan gedacht begin ik toch wat te twijfelen.
Het hoofddoel is GENIETEN, dus daar ga ik voor!
Daarnaast merk ik wel dat mijn benen wat moe zijn en een paar klein pijntjes in mijn kuit heb, dus hopelijk loop ik dat er voor de halve nog uit! We gaan het zien! Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!

Airbnb Brooklyn Half Marathon - mood42dayVragen? Ideeën? Tips?

Laat het met vooral weten! Tag me op Instagram met @mood42day of gebruik #mood42day of stuur me een mailtje/bericht! 🙂 Vind ik leuk!

Wil je weten wat ik nog meer doe in NYC? Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal. Daar laat je alles zien over wat ik allemaal meemaak in NYC!

Follow & like mood42day

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *