TRAVEL | Mijn reis naar Peru (Deel 1)

mood42day peru

Over 7 dagen is het zover… Op 12 januari ga ik voor tweeënhalve week in mijn eentje naar Peru! Ik vind het doodeng en onwijs spannend, maar heb er ook enorm veel zin in en kan ik niet wachten om daar te zijn. Als het op de paklijst aankomt, ben ik alleen maar aan het uitstellen. Met vriendinnen afspreken, nog lekker veel sporten of een lekkere film kijken klinken mij op een of andere manier veel beter in de oren dan waterzuiveringstabletten, thermo ondergoed (zo niet charmant) en regenponcho’s. Niet dat ik door dit uitstel gedrag rustiger op reis ga, want de dag dat ik wegga komt alleen maar dichterbij. WHAH! Langzamerhand heb ik al wel een groot deel van de paklijst verzameld. Ik doe het gewoon alleen wat rustig aan. Ik word ook heel gestrest van mensen die allemaal dingen gaan noemen waar ik nog helemaal niet aan heb gedacht of al wel aan heb gedacht voordat ik ging slapen en het zo de volgende dag weer vergeten was. Van iedereen alleen maar lief bedoeld natuurlijk en ik waardeer het ook enorm hoe iedereen met mij meedenkt <3!
Daarnaast droomde ik vannacht dat er, bijna op mijn hoofd, een heel groot vliegtuig neerstortte… Fijn!
Haha, het zal er allemaal wel bijhoren, want los van al deze stressmomentjes en toch een beetje angst, bestaat de optie ‘niet gaan’ ook niet. Ik ken mijzelf (of nouja, half, want ik trap er nog steeds in;)). Waar ik nu bijna huilend wegga, kom ik straks waarschijnlijk ook weer huilend thuis, omdat ik het daar zo fijn vond en daar nog lang niet weg wilde.

Wat ik ga doen in Peru

Zo alleen ga ik helemaal niet zijn in Peru, want van de tweeënhalve week ben ik 12 dagen op een trekking met een groep mensen. Klik hier voor meer informatie over de Bergtrekking. Ik ken de groep nog niet, maar het wordt vast heel leuk met z’n allen! De trekking vertrekt uit Cusco en Cusco ligt op 3.399m hoogte. Dit is best hoog en hier moet je lichaam aan wennen. Het is vooral belangrijk dat mijn lichaam gewend is aan deze hoogte, omdat ik met deze 12 daagse trekking gemiddeld 7 uur op een dag ga lopen, met soms wel hoogteverschillen van wel 1000m. Vandaar dat ik niet pas als de trekking begint aankom in Cusco, maar al eerder die kant op ga. Ik wandel sowieso niet heel vaak. Eigenlijk alleen maar met de hond of als ik op vakantie ben naar Schiermonnikoog. Ik sport wel veel en heb wel een goede conditie, dus dat moet wel goed komen. Los van dat het waarschijnlijk af en toe ook echt wel zwaar zal zijn.
En OMG! Er gaan ezels en alpaca’s mee om de bagage te dragen!!! Die ga ik sowieso elke dag lekker knuffelen!
Ik vlieg eerst naar Lima (de hoofdstad van Peru). Daar ben ik dan 2 nachten en ongeveer anderhalve dag. Daarna vlieg ik door naar Cusco en ben daar nog 3 nachten voordat de trekking begint. Geen idee wat ik die dagen precies ga doen, maar ik heb van veel mensen gehoord dat ik me daar vooral niet druk om moet maken en dat je binnen no-time genoeg mensen ontmoet. Wel moet ik goed in de gaten houden in welke delen van de steden ik beter wel en niet kan komen en vooral niet rondslingeren met mijn fotocamera (als ik die tenminste thuis ook nog steeds wil hebben).
Maar dat is allemaal bijzaak, want deze reis ga ik mijn leven niet meer vergeten en ook weer een stukje meer over mijzelf te weten komen en dat is het allerbelangrijkste!
IK HEB ER ZIN IN!

Follow & like mood42day

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *