FOOD | Mijn everyday havermout

mood42day - havermoutMijn everyday havermout ontbijtje

Heel saai eigenlijk, maar het liefste eet ik elke dag (ja, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar) dit overnight havermoutje! Ik ben echt verslaafd aan deze combi! Eigenlijk eet ik elke dag deze ‘basis’ van havermout en wissel ik qua topping. Ik kreeg de laatste tijd veel vragen op insta over hoe ik mijn havermout ontbijtje maak, dus hierbij mijn ‘way-to-succes’ als het gaat om een van de lekkerste ontbijtjes van de wereld!

Wat heb je nodig?

  • 40 gram havermout
  • 1 scoop vanille eiwitpoeder (op het moment gebruik ik deze van Body&Fit)
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • 1 a 2 eetlepels cacao poeder
  • Water
  • Fruit in alle soorten en maten (eindeloos combineren ;))

Wat je moet doen!

De avond van tevoren maak je dit ontbijt. Vandaar dat het ook ‘overnight’ heet. Ik doe de havermout, lijnzaad, het eiwitpoeder en de cacao in een bakje. Daarna doe ik warm water (wel gewoon uit de kraan, je hoeft het water niet te koken) in het bakje. Dit doe ik altijd op het oog, want het ligt er ook aan wat je lekker vindt. Ik vind het bijvoorbeeld lekker om iets meer water toe te voegen, want in de koelkast stijft het geheel iets op en dan lijkt het in de ochtend alsof ik meer ontbijt heb ;). Als je dus minder water toevoegt, dan wordt het een wat stijvere substantie.
Mix alles goed door elkaar. Je kan een garde gebruiken om klontjes te voorkomen, maar dit kan ook gewoon met een lepel of vork. Zet je bakje in de koelkast en klaar ben je!
Vaak doe ik de avond van tevoren ook nog wat diepvries blauwe bessen in mijn bakje, want dan is dit ontdooit tegen de tijd dat het ochtend is.
Ga vervolgens lekker slapen en spring de volgende ochtend uit je bed om je bakje uit de koelkast te halen! Vaak doe ik nog kiwi, banaan, appel of zoiets door mijn havermout en dan ben je klaar om te ontbijten! Scheelt je veel tijd in de ochtend en kost je in de avond ook maar weinig tijd!

Laat me vooral weten wat je van dit ontbijtje vond! Tag me vooral (@mood42day) in jouw havermout ontbijt!
Heb je zelf goddelijke combinaties? Laat het me dan vooral ook weten!

BewarenBewaren

Follow & like mood42day

One Comment Add yours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *