DIY | Je oude shorts pimpen

mood42day - shorts pimpen
Shorts Pimpen

Ben je uitgekeken op je spijkerbroekje of heb je nog een oude spijkerbroek die je eigenlijk niet meer draagt? Dan heb ik goed nieuws voor je, want je kan heel makkelijk van je oude shorts of broek weer een leuke en hippe shorts maken! Wil je deze zomer ook shinen met je zelf gepimpte shorts/broek? Lees dan snel verder wat je nodig hebt en hoe je dit doet! Ik gebruikte een afgeknipte tweedehands Levi’s broek die ik in Parijs kocht!

mood42day - shorts pimpenWat je nodig hebt!

  • 2 soorten kanten lintjes (meet even op hoeveel je nodig hebt per broekspijp)
  • Naaimachine (werkt wel zo makkelijk, maar kan ook met naald en draad)
  • Wit garen
  • Je shorts die je wil pimpen of je afgeknipte oude spijkerbroek

mood42day - shorts pimpen

Vast spelden en vast zetten

Speld vervolgens het bredere kanten lint op aan de binnenkant van je broekje (als je het eerst vastspelt, dan is het makkelijker naaien en gaat niet alles bewegen of fout zitten ;)). Nadat je dit lint aan je broekje hebt gespeld, naai dit stukje kanten lint dan met de naaimachine (rechte steek) of met de hand aan je broekje.
mood42day - shorts pimpen

Spelt vervolgens het andere kanten lintje op je broekje en zet deze ook met een rechte steek vast met de naaimachine of met de hand. mood42day - shorts pimpen

Zelf had ik nog wat lint over, dus ik vond het leuk om dit op de rand van het broekzakje te naaien. Dit deed ik met de hand en gaf mijn broekje net een extra leuk detail!

Nu al klaar..? Jazeker!!

En klaar ben je! Zo snel en makkelijk maak je weer een leuk en trendy broekje van je oude shorts! Super leuk en makkelijk! Ik ben natuurlijk super benieuwd naar hoe jou broekje eruit komt te zien, dus tag me vooral op Instagram (@mood42day) als jij jou broekje hebt gepimpt!!

Follow & like mood42day

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *