TRAVEL | De 5 beste plekken om te fietsen in New York

beste plekken om te fietsen in New York - mood42dayDe 5 beste plekken om te fietsen in New York

Toen ik voor 5 maanden in New York woonde (dat kan natuurlijk ook niet anders als je stage loopt bij Bike New York), heb ik heel wat rondgefietst! Alles deed ik fietsend of lopend! Heerlijk! En daarom leek het mij leuk om mijn favoriete fietsplekken in New York met jullie te delen! Wil je de Bike Map van New York City bekijken? Klik dan even hier! Je kan heel goed fietsen in New York City, alleen moet je goed uitkijken en alert zijn (vooral voor de Yellow Cabs). Die willen je nog wel eens afsnijden. De wegen op de fietsmap die groen zijn aangegeven, zijn wegen waar je goed kan fietsen en die iets van een fietspaden hebben! Kijk ook goed uit voor voetgangers, want die letten niet echt op fietsers bij oversteek punten. Dit zijn allemaal dingen waar je in Nederland natuurlijk ook op let, dus niets nieuws onder de zon. Ik vind fietsen in New York City echt geweldig, dus ik kan het je zeker aanraden!!!

beste plekken om te fietsen in New York - mood42day1.  Hudson River Greenway

Hier fiets ik elke dag als ik naar stage ga. Dit is echt zo’n lekker stuk om te fietsen! Je hoeft hier niet te letten op auto’s, want dit is een super mooi fietspad alleen voor auto’s en voetgangers. De Hudson River Greenway loopt helemaal (beide kanten op) van Battery Park (financial district) tot aan de George Washington Bridge (helemaal boven/noord manhattan). Als je hier fietst heb je een oa. mooi zicht op de skyline van New Jersey, daarnaast kom je langs een plek waar helikopters opstijgen, heel veel mooie pieren, terrasjes (ook meer uptown), het Intrepid museum (oud militair schip), het mooie Hudson River park en de Circle line (waar de ferry vandaag vertrekt). Daarnaast heb je vanaf Battery Park heb je een mooi uitzicht op de statue of Liberty en Ellis Island.

beste plekken om te fietsen in New York - mood42day2. Brooklyn Waterfront Greenway/Brooklyn Bridge park

Als je eerst over de Brooklyn Bridge of de Manhattan Bridge fietst om vervolgens door te fietsen naar het Brooklyn Bridge park, heb je daar een mega mooi uitzicht op Manhattan. Vanaf de Brooklyn Heights kant zie je vooral het financial district met oa. de freedom tower, de Brooklyn bridge en het statue of liberty heel goed! Je kan ook naar de andere kant van het Brooklyn Bridge park (gelegen in Dumbo) fietsen en dan sta je tussen de Brooklyn Bridge en de Manhattan Bridge. Dit vind ik persoonlijk nog een veel mooier uitzicht! Ook met zonsondergang is dit echt prachtig. Ook vind je hier de bekende straat met de Manhattan brug op de achtergrond.

de 5 beste plekken om te fietsen in New York - mood42day3. Times Square via Broadway

Vanaf Central Park kan je via Columbus Circle Broadway naar beneden af fietsen naar Times Square! Dit fietspad gaat recht over Times Square heen! Super gaaf om door alle chaos op Times Square te fietsen! Een van de meest toeristische plekken in New York en om daar dan vervolgens overheen te fietsen vond ik heel bijzonder!

beste plekken om te fietsen in New York - mood42day4. Bridges in NYC

Een van de allerleukste plekken om te fietsen vind ik de bruggen in New York! De Brooklyn Bridge, Williamsburg Bridge, Manhattan Bridge, Queensboro Bridge! Allemaal zijn ze stuk voor stuk prachtig, je hebt een mooi uitzicht en het voelt gewoon alsof je de wereld aankan als je eerst de brug bent opoefiets en daarna naar beneden zoeft. Als je over de Brooklyn Bridge gaat fietsen zou ik dat op een rustig tijdstip doen (niet in de weekenden bijv.), want bij deze brug liggen het fietspad en het voetgangpad naast elkaar. Veel toeristen gaan midden op het fietspad staan en dan ben je meer aan het lopen dan aan het fietsen. De andere bruggen hebben wel meer ruimte voor fietsers en kan je eigenlijk altijd goed fietsen! Als je over de Queensboro Bridge fietst, fiets dan even door naar Long Island City! Daar heb je een mega mooi uitzicht op Manhattan (aan het water staat daar ook het bekende Pesi Cola sign)! Je ziet hier vooral midtown (Empire state building, Chrysler building, UN building, etc.)

beste plekken om te fietsen in New York - mood42day5. Central Park

Last but zeker not least! Central Park! In Central Park hoef je bijna niet op auto’s te letten (maar op een paar wegen), maar vooral op andere toeristen die op de fiets zitten (en vaak niet goed kunnen fietsen ;)). Voor de rest is is de bovenkant van Central Park best heuvelachtig! Ik dacht eerst dat het redelijk vlak was, maar je moet echt wel een paar heuveltjes op. Alleen maar leuk als je het mij vraagt, maar dan weet je dat alvast ;).

beste plekken om te fietsen in New York - mood42dayAlles in 1 dag! De planning

Dit waren mijn 5 beste plekken om te fietsen in New York! Je kan dit alles prima in een dag doen! Je kan bijvoorbeeld beginnen met fietsen over de Brooklyn Bridge, door naar het Brooklyn Bridge park en dan bijvoorbeeld over de Manhattan Bridge terug. Dan kan je doorfietsen naar de Hudson River Greenway (westkant van Manhattan) tot aan de noordkant van central park. Nadat je Central Park hebt doorgefietst, kan je door fietsen naar Times Square en vervolgens heel broadway naar beneden af fietsen om daar ergens de fiets weer in te leveren!

Twijfel je om een fiets te huren in New York? Ik zou zeggen: Bij twijfel altijd doen! Het is een ontzettend leuke manier om de stad te bekijken en het is ook nog eens een goede workout!

Op zoek naar meer NYC tips? Klik hier voor 6 lekkere en gezonde lunch adresje!

beste plekken om te fietsen in New York - mood42dayBewarenBewaren


Follow & like mood42day

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *