FOOD | Kwarkcake

Kwark cake

Kwarkcake

Toen ik het recept van de kwarkcake op de site van Running Girls Groningen zag, dacht ik meteen: Deze moet ik ook maken! Wel leek het me leuk om het recept wat aan te passen en dit is erg goed gelukt (al zeg ik het zelf ;))!
Ik vind het zelf altijd fijn om mijn eigen tussendoortjes te maken (lees: kwarkbollen fan hiero) en na het maken van deze kwarkcake snij ik de cake dan ook in stukjes en vries ik die in. Zo kan ik elke dag een stukje uit de vriezer halen. Heel erg makkelijk en ook nog eens gezond! Het invriezen is ook goed om jezelf te beschermen tegen het in een keer opeten van de hele cake… Daar heb ik in ieder geval wel last van, haha!
Hier onder vind je het recept van de kwarkcake.

Ingrediënten

  • 250 gram magere vanille kwark van de jumbo
  • 1 appel
  • 1 ei
  • 1 scoop raspberry milkshake eiwitpoeder (Body&Fit)

(optioneel)

 • 200 gram meel
 • 2tl bakpoeder
 • 1el olie
 • 50 gram rozijnen.

 

Wat moet je doen om de cake te maken

 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Schil de appel en snij deze in stukjes.
 • Doe de kwark, het ei, bakpoeder, zout en olie toe.
 • Meng het geheel goed door elkaar.
 • Voeg de bloem, rozijnen,  appelstukjes en het eiwitpoeder (optioneel) toe en meng het geheel nogmaals door`elkaar.
 • Vet je cakevorm in en verdeel het beslag in de vorm (tip: je kan ook bakpapier in de vorm doen, dat doe ik altijd en dan til je de cake er zo uit)
 • Zet het geheel voor 35 à 40 minuten in de oven.
 • Laat de cake uit de oven een klein beetje afkoelen.
 • En… lekker opeten maar!

Ik ben super benieuwd of jij deze kwarkcake ook gaat maken of dat je andere leuke varianten kent! Laat het me vooral weten en veel plezier met bakken! 🙂 Tag me op Instagram (@mood42day) in jouw foto, dan kan ik zien wat voor prachtige creatie jij gemaakt hebt! 🙂

Follow & like mood42day

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *