FOOD | Zuurkooltaart vega

mood42day - zuurkooltaart vega

Zuurkooltaart vega

Zin in even wat anders? Dan is deze vegetarische zuurkooltaart een goede optie! Ook echt een gerecht wat  je kan eten als het wat kouder wordt (maar ook natuurlijk gewoon als de mussen van het dak vallen ;)). De taart is voor ongeveer 4 personen als je er nog een salade naast eet! 🙂 Het is een recept wat mijn lieve mama al jaren maakt! Wil je weten hoe je deze vega zuurkooltaart maakt? Lees dan snel verder!

Wat heb je nodig?

  • ongeveer 7 stukjes bladerdeeg (ligt aan hoe groot je taartvorm is)
  • 2 pakjes kruidenzuurkool
  • 2 bananen
  • 3 eieren
  • rozijnen (geen vaste hoeveelheid, kijk even naar welke verhouding je lekker lijkt)
  • ± 2/3 uien
  • Flesje kookroom (light of normaal)
  • Geraspte kaas

Wat je moet doen

  • Laat de bladerdeeg plakjes ontdooien en vet de springvorm in. Verdeel hierna de stukjes bladerdeeg over de vorm en prik er gaatjes in met een vork.
  • Fruit de uien in wat olie in de pan. Snij de bananen in stukje. Meng daarna de kruidenzuurkool met de rozijnen, banaan en gefruite uitjes. Doe dit mengel in de springvorm.
  • Klop de kookroom en de 3 eieren tot een glad mengel en giet hier de kookroom overheen. Doe er tot slot nog geraspte kaas overheen en dan kan hij zo de oven in!
  • Bak de taart ongeveer 30 minuten op 200 graden. Kijk altijd even na 20 minuten, want dan kan de bovenkant al redelijk verkleurd zijn, maar kan het zijn dat al het bladerdeeg nog niet gaar is. Dan kan je er even aluminium folie overheen leggen en nog weer even in de oven zetten.

En dan… tijd om te smullen! Eet smakelijk!

Ik ben heel benieuwd wat je van dit recept vond! Heb jij andere lekkere recepten met zuurkool? Laat het me dan vooral weten! 🙂 Tag mij  (@mood42day) of gebruik de #mood42day vooral! Ik ben benieuwd naar jouw lekkere recepten! 🙂



Follow & like mood42day

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *