FOOD | Vega Springrolls

mood42day Vega Springrolls

Vega Springrolls

Noor, mijn lieve huisgenootje stelde voor om op de huisavond springrolls te gaan eten! Het leek mij een fantastisch idee, maar ik had geen idee wat ik hier voor nodig had en hoe je dit maakte… Het is wel wat snijwerk, maar dit kan je natuurlijk ook lekker aan tafel doen onder het genot van een drankje! 🙂 Daarna maak je ze ook gewoon aan tafel, dus zo heb je een heel gezellig avondje met eten. Het leek me daarom leuk jullie te vertellen hoe je deze lekkere Vega Springrolls kan maken! Je kan ze natuurlijk ook met vlees (bijv. Kip) maken oid. Eindeloos veel opties en je kunt eindeloos variëren! Maar ik vertel je hoe wij ze dit keer maakten.

Wat heb je nodig?

  • Rijstbladeren (ongeveer 3 per persoon)
  • Rijst noodles
  • 2 avocado’s
  • 1 komkommer
  • 4 wortels
  • 1 Mango
  • 3 bosuitjes
  • Taugé
  • 2 puntpaprika’s
  • Pinda’s/Cashew noten
  • Chilisaus
  • Optioneel: Soja saus, Crab Sticks, Kip, etc.

Wat je moet doen

  • Snij alle groenten en fruit (en optioneel vis/vlees) in waar mogelijk lange smalle reepjes (behalve  de taugé, want die is van zichzelf al lekker lang en smal :)) en kook de rijst noodles.
  • Kook water en giet dit in een grote ronde kom (hier ga je de rijstbladeren in laten weken).
  • Doe vervolgens een rijstblad in de kom warm water en vul deze daarna met alle groente/fruit/etc. die je maar lekker vindt!
  • Vouw het pakketje dicht (het rijstblad is nu heel elastisch) en doe er lekker wat chilisaus overheen en klaar ben je!

Zo simpel en gezond zijn deze Vega Springrolls! En ze zijn ook nog eens heel erg lekker. Ik ben heel benieuwd wat jij van dit receptje vond! Laat het me weten en tag (@mood42day) me vooral  als je ze hebt gemaakt!

Eet Smakelijk 😀

mood42day - Vega Springrolls

Follow & like mood42day

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *