FOOD | Vega Spinazietaart

mood42day - Vega SpinazietaartVega Spinazietaart

Ik hou van hartige taarten en het liefste met heel veel kaas 🙂 Nu is dat niet zo heel gezond, dus heb ik een hartige taart gemaakt die er een beetje tussenin zit! Lekker veel groente, maar ook lekker wat kaas! Ben je benieuwd naar hoe je deze Vega Spinazietaart maakt? Lees dan snel verder.

Wat heb je nodig

  • 6 stukjes bladerdeeg
  • 2 zakken van 450 gr gewassen spinazie
  • 3 bosuitjes
  • 4 eieren
  • half flesje kookroom (kan ook light)
  • half zakje geraspte kaas
  • springvorm
  • Oven
  • Peper en zout naar smaak

Wat je moet doen

  • Verwarm de oven voor op 200 graden, laat 6 plakjes bladerdeeg ontdooien en vet de springvorm in met boter.
  • Snij daarna alle spinazie (900 gr) in stukjes en wok dit. Als de spinazie gewokt is, laat die dan verder uitlekken in een vergiet. Eventueel kun je met je hand of een lepel de gewokte spinazie tegen de randen van het vergiet zodat het meeste vocht uit de spinazie gaat.
  • Bekleed daarna de springvorm met het bladerdeeg en prik daarna met een vorm gaatjes in de bodem en zijkanten.
  • Verdeel de spinazie in de springvorm, knip hier 3 bosuitjes bij en doe hier ook het halve zakjes geraspte kaas in.
  • Mix de 4 eieren en het halve flesje kookroom en giet dit over het geheel.
  • Naar smaak peper en zout eventueel toevoegen.
  • Doe de taart in de oven voor ongeveer 20/30 min (even in de gaten houden)
  • En klaar ben je!

Eet smakelijk! Ik ben heel benieuwd wat je van deze vega spinazietaart vond! Maak je zelf deze taart of wil je me laten weten wat je van deze taart vond? Tag me dan vooral (@jasmijntheetje) in jou foto/bericht!

Follow & like mood42day

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *