FOOD | Pompoen couscous

mood42day - pompoen couscousPompoen couscous

Pompoen en couscous! Van beide hou ik onwijs! Dus waarom dan niet met beiden een lekker receptje verzinnen!? Weer een lekker, makkelijk, gezond en natuurlijk vegetarisch recept! Ook kan je de restjes de volgende dag als lunch meenemen of gewoon 2 dagen van eten. Of als je gezellig met iemand eet, dan maak je gewoon een dubbele portie zodat je lekker de volgende dag je bakjes kan vullen ;).

Wat heb je nodig?

Dit recept is voor 2 personen of zoals ik het deed

 • 1 zakje blokjes pompoen (ik was lui, maar je kan natuurlijk ook een verse pompoen gebruiken)
 • 1 blikje kidney bonen
 • 1 rode ui
 • 2 porties couscous
 • 1 courgette
 • kruiden naar smaak, ik voegde toe: paprika poeder, chili poeder, knoflook poeder, peper en zout.
 • half potje feta van apetina

Wat je moet doen

 • Snij de ui in blokjes en doe die samen met de couscous in een kom. Giet hier kokend water overheen (ik doe dit altijd op gevoel)
 • Snij daarna de courgette en bak die samen met de pompoen en de kruiden op hoog vuur
 • Spoel de kidneybonen af en doe deze bij de couscous. Doe daarna het halve potje feta erbij (met een beetje olie, maar niet alles)
 • Doe daarna de gebakken couscous en pompoen erbij en klaar ben je!

Eet smakelijk!

 Ik ben heel benieuwd wat je van dit recept vond! Heb jij andere lekkere recepten met zuurkool? Laat het me dan vooral weten! 🙂 Tag mij  (@mood42day) of gebruik de #mood42day vooral! Ik ben benieuwd naar jouw lekkere recepten! 🙂

mood42day - pompoen couscous

Follow & like mood42day

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *