FOOD | Gevulde ananas

mood42day - gevulde ananasGevulde ananas

Laatst kocht ik een ananas op de markt (en nog heeuul veel ander fruit en groente). Ik hou echt enorm van ananas, dus voor mij geen probleem om deze in zijn geheel zo naar binnen te werken. Maar het leek mij leuk eens wat anders te doen met deze ananas. Ik had de vorige dag met mijn huisgenoot de vega Mexicaanse maaltijdsalade gemaakt, dus had hier nog wat salade van over. Dit besloot ik te combineren en zo is dit experiment ontstaan. En ik had het niet verwacht, maar ik vind het echt een lekkere combi! Zeker de moeite waard, dus vandaar hier mijn recept voor deze hartig gevulde ananas uit de oven!

Wat heb je nodig?

  • Halve ananas (per persoon)
  • Mix om de ananas te vullen. Ik gebruikte de restjes van deze Mexicaanse maaltijd salade (zonder de tortilla chips en gerasptekaas die je over de tortilla’s doet natuurlijk :))
  • Klein beetje geraspte kaas

mood42day - gevulde ananas
Wat je moet doen!

Maak in de ananas een soort kommetje. Haal niet al het vruchtvlees weg, want dat is juist lekker in combinatie met de hartige salade. Doe daarna de salade in het ananas kommetje en strooi hier wat geraspte kaas over. Zet dit vervolgens 15 min in de oven op ongeveer 180 graden. Wij hebben een gasoven, dus daar is het altijd een beetje lastig mee. Hou de ananas gewoon goed in de gaten en laat hem op basis van hoe hij eruit ziet wat langer/korter in de oven. Daarna is je ananas klaar om te eten!

Eet smakelijk! Ik ben heel benieuwd wat je van dit recept vond en tag me vooral (@mood42day) in jou hartig gevulde ananas! Dus laat het me vooral weten!

Follow & like mood42day

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *