RUNNING | Airbnb Brooklyn Half Marathon #1

 Airbnb Brooklyn Half Marathon - mood42dayAirbnb Brooklyn Half Marathon

Op 20 mei 2017 ren ik (samen met een vriendinnetje) de Brooklyn Half Marathon! Super spannend en ik heb er enorm veel zin in! Wil je weten hoe ik terecht kwam bij de Airbnb Brooklyn Half Marathon? Klik dan hier! In deze Q&A leg ik je het uit!
Ondertussen ben ik al weer 4 weken aan het trainen voor de halve marathon en het leek mij leuk om jullie een update te geven over hoe het trainen gaat!

Airbnb Brooklyn Half Marathon - mood42dayHet begin

Eerst zag ik eigenlijk tegen elke training op. Vooral tegen e interval training, want ik miste natuurlijk Kelly die mij motiveerde om echt even alles uit jezelf te halen! Gelukkig sleepte Maxine mij mee en rende we toch (achteraf) met veel plezier en voldoening de trainingen. Wat ik altijd zo naar vind aan hardlopen is dat als je het niet bij houdt, je weer echt even van voren af aan kan beginnen (is natuurlijk bijna met alles wat je niet bijhoud, haha, maar voor mijn gevoel altijd meer met hardlopen). Ik denk dat daarom al het begin moeilijk is, omdat je lichaam weer even moet wennen en de desbetreffende conditie moet opbouwen (in dit geval hardloop conditie). Maar ik ben blij dat ik door heb gezet, want nu gaat het stukken beter!

Airbnb Brooklyn Half Marathon - mood42dayRennen in de sneeuw, rennen in korte mouwen

Het weer is hier echt bizar! Zo liepen ik op 14 maart door een dik pak sneeuw onze interval training (lees: voorspelling sneeuwstorm), maar rende ik de week daarop met korte mouwen en dat alles in 3 weken tijd! Zelf ren ik het beste in koud weer. Ik zweet snel en raak daardoor snel oververhit en gaat het rennen veel zwaarder. Daarom vind ik het heerlijk om te trainen met het koude weer en hoop ik dat het op 20 mei niet al te warm is (zonnetje mag natuurlijk altijd ;))!

Airbnb Brooklyn Half Marathon - mood42dayHoe het nu gaat

Met de training begin ik het hardlopen weer leuker en leuker te vinden! Ik was mijn liefde voor het hardlopen het afgelopen jaar redelijk kwijt. Ik ging liever naar de sportschool of stapte op mijn racefiets. Alles als het maar niet hardlopen was… Wel natuurlijk elke dinsdag Running Girls Groningen, omdat dat ook super gezellig is!
Nu ik weer een tijdje meer aan het hardlopen ben en wat minder in de sportschool sta, word ik steeds gelukkiger van het hardlopen. Het gaat steeds beter, mijn mindset is steeds positiever tegenover het hardlopen en mijn lichaam is meer gewend. Ik kom steeds gelukkiger thuis na een training! Wat een fijn gevoel! Dus voor iedereen die wil beginnen met hardlopen of een wil beginnen met trainen voor een halve marathon zoals de Airbnb Brooklyn Half Marathon; Even doorbijten de eerste 3 weken!!! Daarna wordt het alleen maar leuker! 🙂
Wel heb ik last van blaren onder mijn voetboog… Dus als jullie daar nog tips voor hebben? Heel graag! Want dat rent heel vervelend en is best pijnlijk.

Airbnb Brooklyn Half Marathon - mood42dayWaar ik ren in New York

Ik ga hier nog een uitgebreidere blogpost over schrijven, maar het leek mij leuk om jullie te vertellen waar ik zoal ren in New York! En waar jij zeker ook moet gaan rennen als je in New York bent! 😀
Tot nu toe ren ik meestal langs de Hudson River! Ik ren de straat uit en ik ben er, ideaal! Het is er  geweldig mooi (uitzicht op de skyline van New Jersey en New York!) en heel fijn om hard te lopen. Voor elk soort loopje kan je hier goed rennen. Interval, tempo, duur alles! Dus dit is echt mijn go-to place om te gaan hardlopen!
Voor de langere afstanden wil ik ook graag naar central park, maar dat is net te ver voor de deurloopjes die ik tot nu toe heb gedaan. Binnenkort bouwen de duurlopen zich wel op, dus dan wil ik zeker weten ook richting central park en daar een mooie rondje rennen. Daarnaast is de highline is ook leuk voor een rustig herstel loopje en precies 5 km heen en terug naar mijn huis. Ga wel vroeg in de ochtend, anders kun je net zo goed gaan wandelen 😉

Airbnb Brooklyn Half Marathon - mood42dayAl met al…

Ben ik super blij met hoe het gaat! Binnenkort zal ik jullie weer updaten over hoe het gaat met de trainingen en laat ik jullie weten waar je volgens mij het beste kan hardlopen in NYC!

Vragen? Ideeën? Tips?

Laat het met vooral weten! Tag me op Instagram met @mood42day of gebruik #mood42day of stuur me een mailtje/bericht! 🙂 Vind ik leuk!

Wil je weten wat ik nog meer doe in NYC? Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal. Daar laat je alles zien over wat ik allemaal meemaak in NYC!

Follow & like mood42day

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *